Гущерски и Син разполага с голямо разнообразие и видове камъни. Вижте част от тях:

Мрамор

Мраморът е естествен природен камък, който се отличава с изключителното си разнообразие от цветове. Именно поради тази причина той е един от най-предпочитаните и търсени естествени камъни в строителството. Този вид камък е устойчив към влага, топлина, натиск. Особено много се използва за настилки в офиси, сгради, къщи и др.

Гранит

Гранитът е една от най-разпространените магмени скали в природата. Той съставлява 95% от обема на всички интрузивни скали. Съдържа кварц, ортоклаз, биотит и други минерали. Гранитът е от най-плътните и твърди скали, поради високото си съдържание на кварц. Ето защо е подходящ за вътрешно и външно обзавеждане, за направа и облицовки на стени, подове, стълби, колони, за кухненски плотове. Гранитът е един от камъните с най-широка и разнообразна приложимост в строителството.

Варовик

Варовикът е бяла седиментна скала, съставена предимно от калциев карбонат. Варовикът е една от най-широко използваните в строителството скали. Врачанският варовик има уникални характеристики – той е изключително издръжлив, лесен за обработка и притежава рядко срещани естетически свойства. Камъкът има различен изглед в зависимост от ъгъла и дистанцията, от които се наблюдава.

Травертин

Травертин принадлежи на седиментните скали. От древни времена, травертин е един от най-издръжливите и красиви материали. Плочи от травертин са идеални за облицовка.

Технически камък

Техническият камък е композитен продукт, изработен от 95% естествен материал (кварц, гранит, мрамор) и 5% полиестерна смола с много високи физико-механични характеристики. Технологията позволява да се произвеждат големи плочи с прецизни размери и дебелини. Лабораторното синтезиране на изходните вещества гарантира еднаквост на цветовата гама.